Vesti Iz sveta borilačkih veština i sportova

Demonstracije obučenosti elitnih srpskih vojnika (VIDEO)


Naslovna fotografija

Objavljeno u rubrikama: Borilačke veštine Foto: I. Grubišić

Na drugom po redu "Vidovdanskom saboru srbskih vitezova" prvi put učestvovali su i pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre" Vojske Srbije, koji su tom prilikom prikazali deo veština koje se izučavaju kroz plan i program obuke u elitnom bataljonu.

Elitni srpski vojnici su prikazali tehnike gađanja noževima, a potom i postupanje grupe za blisku zaštitu određenog lica pri odbijanju napada i evakuaciji lica. Takođe, okupljeni su mogli videti i demonstracije borbene upotrebe nekoliko vrsta hladnog oružja i oruđa, a najvećim delom prikaza pripadnici "Kobri" izvodili su tehnike više borilačkih veština, aikidoa, džudoa, kik boksa i drugih. Video snimak prikaza možete pogledati ispod:


Prikaz srpskih vojnika izazvao je veliko oduševljenje okupljenih gledalaca na saboru. Video: specijalne-jedinice.com

U drugom delu prikaza gledaoci su mogli da vide dvojicu legendarnih instruktora kako izvode tehnike samoodbrane. U okviru demonstracije, instruktor Jakovljević [1], u ulozi napadača, i profesor Vukelić[2], u ulozi branioca, prikazali su tehnike odbrane od napada nožem, kao i u situaciji kada je napadač opremljen pištoljem. Njihov prikaz možete pogledati ispod:


Veliki stručnjaci, profesori Jakovljević i Vukelić jasno stavljaju svima do znanja da su godine samo broj. Video: specijalne-jedinice.com

[1] Instruktor specijalne fizičke obuke u Bataljonu vojne policije specijalne namene "Kobre".
[2] Profesor Vukelić je pred kraj ovogodišnjeg sabora dobio priznanje prvog srpskog viteza, koje dodeljuju organizatori sabora istaknutim pojedincima.

Tekst je autorsko delo administratora sajta. Tekst je u celini zaštićen autorskim pravima. Kopiranje ili preuzimanje na drugi način, bez dozvole administracije, podložno je tužbi.

© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja