Vesti Iz sveta borilačkih veština i sportova

Pripadnici "Kobri" na "Vidovdanskom saboru srbskih vitezova 2015"


Naslovna fotografija

Objavljeno u rubrikama: Borilačke veštine Foto: specijalne-jedinice.com

Pripadnici elitnog Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre" učestvovaće na ovogodišnjem saboru koji će se održati na veliki srpski praznik Vidovdan, 28. juna u hali sportova u centru Rume.

Kulturno - sportska manifestacija "Vidovdanski sabor srbskih vitezova" prvi put je organizovana juna 2014. godine, a među učesnicima su bili i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice - SAJ, Protivterorističke jedinice - PTJ, piloti 240. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, kao i iskusni instruktori Milan Vukelić i Dušan Jakovljević.

I ove godine organizatori će okupiti elitne srpske vojnike i policajce, članove kulturno - umetničkih društava iz Srbije, Republike Srpske, kao i veći broj klubova borilačkih veština i sportova.

Na osnovu odluke Generalštaba Vojske Srbije pozivu organizatora odazvaće se deset pripadnika "Kobri" koji će okupljenim gledaocima demonstrirati veštine koje se izučavaju u okviru specijalne fizičke obuke pripadnika, za koju je u najvećoj meri zadužen legendarni instruktor Dušan Jakovljević. Prikaz vojnika sadržaće sledeće elemente:

-upotreba hladnog oružja (noževa, sečiva, palica, nunčaka, štapova i tome slično)
-shado borbe tanto noževima
-sparinga kombinacijom tehnika boksa, kik - boksa, džudova i brazilske điu đice
-odbrane od napadača opremljenim hladnim oružjem
-odbrane od napadača opremljenim vatrenim oružjem
-prikradanja i tihe neutralizacije neprijateljskih stražara

Ulaz na manifestaciju će biti slobodan, a o detaljima u vezi sa početkom manifestacije, programom, kao i ostalim učesnicima na saboru uskoro će biti više informacija.

Tekst je autorsko delo administratora sajta. Tekst je u celini zaštićen autorskim pravima. Kopiranje ili preuzimanje na drugi način, bez dozvole administracije, podložno je tužbi.

© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja