Prodavnica Suveniri
Kliknite za uvećanje (+)
KNJIGA "SPREČAVANJE ATENTATA"
(obavezno navesti prilikom poručivanja)

Autor: Milan Belić
ISBN 978-86-917983-1-4
Povez: broširan
Broj stranica: 202
Nema na stanju

Ono što ovu monografiju čini posebnom je mogućnost da čitalac ostvari uvid u empiriske rezultate istraživanja atentata koji se odnose na ugrožavanje određenih lica u svetu sa najvišim stepenom zaštite (monarh, predsednik države, predsednik parlamenta, predsednik vlade, ministar spoljnih poslova i nosioci najviših pravosudnih funkcija). Polazeći od toga, u monografiji je grafički prikazan određen broj navedenih parametara vezanih za sto slučaja izvršenih atentata na određena lica, u periodu od 1792. do 2014. godine.

Naučni doprinos monografije ogleda se u detaljnom sagledavanju atentata kao oblika ugrožavanja određenih lica, planiranju i definisanju dinamike potrebnih mera bezbednosne zaštite a što sve ukupno doprinosi objašnjenju ove bezbednosne pojave, tumačenju njenih svojstava i bitnih obeležja.

Praktični značaj ovog rada ogleda se u predloženim rešenjima za sprečavanje atentata kroz indentifikaciju i procenu pretnje, analizu pretećih aktivnosti (indikatora) usmerenih na ugrožavanje određenih lica, sprečavanje ugrožavanja kroz saradnju relevantnih službi, institucija, agencija, kao i relevantnih bezbednosnih službi stranih zemalja.

Cena: 700 RSD

© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja