Namenska industrija Vesti iz oblasti naoružanja i opreme

Deveti sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2019”

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2019ˮ ove godine traje od 25. do 28. juna i održava se u halama 1 i 4 Beogradskog sajma, odnosno otvorenom prostoru ispred hale 1.

Detaljnije

SIG Sauer odustaje od tendera za novu pušku Bundesvera

Proizvođač „SIG Sauer“ se nedavno povukao sa tendera za puščani sistem koji bi trebalo da zameni „G36“, koji je trenutno u upotrebi pri jedinicama nemačkog Bundesvera.

Detaljnije

Srpska namenska industrija blizu ostvarivanja kapaciteta za potpuni remont tenkova „M-84“

Tehnički remontni zavod, sa sedištem u Čačku je, prema rečima komandanta Druge Brigade Kopnene vojske, pukovnika Željka Kuzmanovića, vrlo blizu ostvarivanja kapaciteta potrebnih za potpuni remont glavnog borbenog tenka „M-84“.

Detaljnije

Kompanija “Heckler & Koch” odustaje od prodaje puščanih sistema državama koje nisu članice niti partneri NATO

U ponedeljak, 28. novembra rukovodstvo nemačke kompanije „Heckler&Koch“ objavilo je da je u dogovoru sa nemačkom vladom odlučeno da se puščani sistemi kompanije ubuduće neće isporučivati državama koje nisu članice niti partneri NATO.

Detaljnije

POTVRĐENO: francuska vojska nabavlja puščane sisteme „HK 416“

Nedavno objavljene vesti o tenderu „Individualno oružje budućnosti“ francuske vojske za nabavku novog puščanog sistema koji bi bio usvojen kao standardni i glasine o prihvatanju ponude nemačke kompanije „Heckler & Koch“ upravo su dobile i zvaničnu potvrdu.

Detaljnije

Kompanija „Heckler & Koch“ će najverovatnije naoružavati francusku vojsku

Nekoliko respektabilnih francuskih internet portala, kao što su „BFV TV“, zatim „Les Echos“, kao i „Les Sentinelles“ preneli su vest da je nemačka kompanija „Heckler & Koch“ dobila tender, raspisan od strane vojnog rukovodstva Francuske „Arme Individuelle du Futur“, u prevodu „Individualno oružje budućnosti“.

Detaljnije

Novi proizvođač taktičkih futrola na tržištu Srbije

Nedavno je srpsko tržište specijalističke taktičke opreme postalo bogatije za još jedno ime. Kompanija „Horned Viper“ bavi se proizvodnjom taktičkih futrola za različite sisteme naoružanja i rezervnih okvira i ujedno je prvi proizvođač u Srbiji koji proizvode izrađuje od specifičnog materijala „kydex“.

Detaljnije

Nesuglasice u odnosima kompanije "Heckler&Koch" i nemačkog državnog rukovodstva

Poznati nemački proizvođač „Heckler&Koch“ nedavno je odneo pobedu u pravnom sporu sa nemačkom vladom, koja će, po svemu sudeći, samo dodatno zakomplikovati odnose dvaju strana.

Detaljnije

Poluautomatske puške za precizno gađanje „SIG Sauer 716 Precision Marksman“ ne zadovoljavaju standarde češke vojske

Češko ministarstvo odbrane je tokom prethodne godine otkazalo porudžbinu kontingenta od 238 poluautomatskih pušaka za precizno gađanje „SIG Sauer 716“ u kalibru 7,62x51 mm NATO, proizvedenih u SAD.

Detaljnije
© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja