Srbija Vesti iz Srbije

Druženje srpskih policajaca i građana
Uba i Valjeva


Naslovna fotografija

Objavljeno u rubrikama: Vesti Foto: specijalne-jedinice.com

Dana 26. septembra 2015. godine rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije organizovalo je druženje pripadnika srpske policije i građana Uba i Valjeva, a u okviru projekta „Policajac u zajednici“.

U prepodnevnim časovima na gradski trg u Ubu pristigli su pripadnici Protivterorističke jedinice-PTJ, Žandarmerije Republike Srbije, Policijske brigade, kao i službenici Sektora za vanredne situacije, konkretno vatrogasno-spasilačkih jedinica. Kolege iz Beograda dočekali su policijski službenici Policijske uprave za grad Valjevo, kao i gradski rukovodioci.

Balistički šlem “M-05 S” Balistički prsluk "Top Universal" Automat "HK MP5 A3"
Nakon kraćih priprema, svečanost je počela defileom srpskih policajaca, ispred kojih je pripadnik Žandarmerije nosio zastavu Republike Srbije. Nakon dolaska na gradski trg i postrojavanja, otpočelo je druženje kojem su prisustvovali i visoki rukovodioci ministarstva.

Među okupljenim građanima mogao se primetiti veliki broj dece koji su se interesovali za službene pse. Vodiči brigade su izveli pse rase nemački ovčar, a građani su mogli videti i konje Čete konjanika Policijske brigade. Pripadnici Protivterorističke jedinice su izložili službena vozila „HUMMER“ i prikazali atraktivne tehnike samoodbrane. Dvojica pripadnika PTJ su demonstrirali tehnike odbrane od napadača „golim rukama“, a takođe i u situacijama kada je napadač naoružan hladnim i vatrenim oružjem, odnosno opasnim oruđem. Za potrebe prikaza specijalci su nosili crne kombinezone proizvođača „Mile Dragić“ u kroju „Tactical One“, a koristili poluautomatski pištolj „Glock-17 Gen3“ u 9x19 mm Parabellum/Luger, jurišnu pušku „AK-47“ u istočnonemačkoj verziji, kalibra 7,62x39 mm, kao i pravi tanto nož „IMPA Zemun“, odnosno „TONFA“ palicu.
Pripadnici Protivterorističke jedinice su tokom velikih poplava maja 2014. godine zajedno sa službenicima drugih jedinica policije i srpske vojske požrtvovano pomagali građanima Uba, i danas poželeli građanima da se ubuduće druže u lepim okolnostima.
Po završenom prikazu okupljeni građani, najviše mališani, iskoristili su priliku da se fotografišu sa pripadnicima PTJ.

Nakon druženja u Ubu, policijski službenici su se uputili u grad Valjevo i okupili se na Trgu Desanke Maksimović[1]. Ovom prilikom pripadnici PTJ su proširili svoj prikaz, pa su tako “Grifoni” u parovima demonstrirali udaračke tehnike kik-boksa, zatim tehnike bacanja koje se izučavaju u džudou, a potom i pomenuti prikaz tehnika samoodbrane.


Foto: specijalne-jedinice.com

Detalji sa prikaza tehnika samoodbrane pripadnika PTJ. Foto: specijalne-jedinice.com

Takođe, dvojica specijalaca su se pojavila u punoj opremi, što je privuklo veliku pažnju građana koji su iskoristili priliku za fotografisanje. U crnim kombinezonima francuskog proizvođača “GK Pro” pripadnici su od posebne opreme nosili balističke šlemove “M-05 S” proizvođača “Mile Dragić”, odnosno balističke prsluke “Top Universal” istog proizvođača. U kategoriji ličnog naoružanja, pripadnici su pokazali automate “HK MP5 A3” u 9x19 mm, sa montiranim nišanima “Aimpoint CompM3”, vertikalnim drškama “UTG”, odnosno pištolje “Glock-17 Gen3” u istom kalibru, odložene u futrole za spušteno nošenje pištolja “BLACKHAWK! Serpa Tactical Level 2”.

[1] Slavna srpska pesnikinja, rodom iz Brankovine, u blizini Valjeva.

Tekst je autorsko delo administratora sajta. Tekst je u celini zaštićen autorskim pravima. Kopiranje ili preuzimanje na drugi način, bez dozvole administracije, podložno je tužbi.

© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja