Srbija Vesti iz Srbije

Novo mesto za ljubitelje streljaštva, streličarstva i borilačkih veština


Naslovna fotografija

Objavljeno u rubrikama: Vesti Foto: specijalne-jedinice.com

U Beogradu će uskoro biti otvoren klub “Tiron”, u okviru kojeg će ljubitelji vatrenog i tetivnog oružja, ali i borilačkih veština, moći da u odličnim uslovima izučavaju sportsko gađanje, streličarstvo, zatim elemente samoodbrane i borilačke veštine.

Jedan od idejnih tvoraca ovog projekta, inače iskusni pripadnik elitnih policijskih jedinica i specijalista snajperizma, objašnjava naziv koji će novi kompleks nositi: “Reč tiron na staroslovenskom jeziku znači regrut, mlad vojnik. Želja nam je da kreiramo ambijent u kojem će svi zainteresovani moći da se na ispravan i bezbedan način upoznaju sa vatrenim oružjem na prvom mestu, kao i tradicionalnim duhom borenja. Na ove veštine gledamo kao na jedan od načina oplemenjivanja duha i razvijanja karaktera kod pojedinca, posebno samopouzdanja, takmičarskog duha, odgovornosti, poštovanja drugih i tome slično. Dodatno, nadamo se da će i oni koji su prošli obuke i redovno izvode trenaž moći uživati u ambijentu i kapacitetima našeg prostora”.

Klub “Tiron” će raspolagati streljanom zatvorenog tipa sa dva tunela, jedan dužine 25, a drugi čak 50 metara! Predviđeno je da svaki od tunela bude opremljen sa četiri uređene kabine za gađanje, koje će omogućavati strelcu da gađa nezavisno od drugih prisutnih strelaca. Tuneli se trenutno prilagođavaju potrebama gađanja pištoljem, revolverom, zatim lovačkom i malokalibarskom puškom. Zainteresovani će uz nadzor instruktora moći koristiti poluautomatske pištolje “CZ 75 SP-01 Shadow”, “Glock 17 Gen 3”, kao i “CZ 99”, svi u kalibru 9 mm.

Foto: specijalne-jedinice.com

Poluautomatski pištolj "CZ-75-SP-01-Shadow", u posedu kluba "Tiron". Foto: specijalne-jedinice.com

Dodatno, ljubitelji dužih cevi moći će proveriti svoje veštine gađanjem upotrebom poluautomatskih sačmarica “IŽ 153”, zatim modela “Mossberg”. Entuzijasti i oni sa određenim predznanjem moći će u dogovoru sa instruktorima na otvorenom strelištu oprobati i takmičarske puške velikog kalibra kojima klub “Tiron” raspolaže, u konfiguracijama sa kvalitetnim optičkim nišanima tipa “Leupold”, “KAHLES” i “Zeiss”.

Pored streljane, klub će raspolagati i odvojenim prostorom predviđenim za streličarstvo u zatvorenom prostoru, kao i opremljenom salom za borenje površine oko 70 kvadratnih metara.

Shodno tome, klub “Tiron” će pružati usluge rekreativnog i sportskog gađanja, streličarstva, kurseve samoodbrane i borilačkih veština. U skladu sa afinitetima strelaca i nivoom predznanja, iskusni instruktori će organizovati teorijsku i praktičnu obuku, sa posebnom pažnjom na principe bezbednog rukovanja vatrenim i tetivnim oružjem, kao i radnje bezbednosne provere vatrenog oružja. Dodatno, sa zainteresovanim pojedincima biće moguće izvoditi i individualnu obuku i trenaž.

Tekst je autorsko delo administratora sajta. Tekst je u celini zaštićen autorskim pravima. Kopiranje ili preuzimanje na drugi način, bez dozvole administracije, podložno je tužbi.

© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja