Srbija Vesti iz Srbije

Održano takmičenje u gađanju i sportovima između pripadnika Žandarmerije


Naslovna fotografija

Objavljeno u rubrikama: Vesti Foto: specijalne-jedinice.com

Tokom 21. decembra 2017. godine održano je takmičenje između pripadnika jedinica Žandarmerije, na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Takmičenje je otvoreno postrojavanjem pripadnika jedinica u bazi Odreda Žandarmerije u Novom Sadu, uz pevanje državne himne i himne Žandarmerije Republike Srbije. Domaćini iz novosadskog odreda su potom pozdravili kolege i goste, te su ekipe otpočele pripreme za takmičenje, koje je obuhvatilo gađanje na strelištu, kao i nadmetanje u basketu i stonom tenisu. U takmičenju su učestvovali pripadnice i pripadnici sva četiri odreda Žandarmerije, zatim Ronilačke jedinice, kao i Komande.

Gađanje je realizovano na strelištu „Radun“, na periferiji Novog Sada. Pripadnice i pripadnici su gađali u odvojenim kategorijama, upotrebom službenih pištolja, uglavnom sistema „CZ-99“, odnosno „Glock 17 Gen 3“, oba u kalibru 9 mm. Pravila gađanja su bila jednoobrazna za sve, te se gađalo u stacionarne kružne mete na distanci od 25 metara. Svaki strelac je imao na raspolaganju 5 probnih metaka, a potom su gađali 3 takmičarske serije po 10 metaka, a ukupni rezultat je predstavljao zbir brojeva pogođenih krugova[1]. Vreme realizacije svake serije je bilo vremenski ograničeno, a svi strelci su gađanje kompletirali bez prekoračenja.

Foto: specijalne-jedinice.com

Komandant jedinice u druženju sa pripadnicima. Foto: specijalne-jedinice.com

Pripadnicima se na strelištu pridružio i komandant jedinice, pukovnik policije Goran Dragović, dok je gađanjem na strelištu rukovodio instruktor pri novosadskom odredu, Milorad Ašćerić.

Foto: specijalne-jedinice.com

Detalji sa gađanja. Foto: specijalne-jedinice.com

Proglašenje pobednika organizovano je u popodnevnim časovima u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U gađanju pištoljem u ženskoj kategoriji prva je bila pripadnica iz niškog odreda, drugo mesto je uzela pripadnica iz Komande, a treće pripadnica iz niškog. U muškoj kategoriji, prvo mesto je osvojio žandarm pri Komandi, drugo pripadnik beogradskog odreda, a treće pripadnik iz Komande Žandarmerije. Najbolji stoni tenis su igrali žandarmi kraljevačkog odreda, potom novosadskog, a treće mesto su osvojili žandarmi beogradskog odreda. U basketu su najbolji bili žandarmi Odreda u Beogradu, koji su u finalu pobedili kolege iz Odreda u Kraljevu, a u borbi za treće mesto pobedili su pripadnici Ronilačke jedinice.

[1] Krugovi na metama za gađanje su označeni brojevima od 1 do 10.

Tekst je autorsko delo administratora sajta. Tekst je u celini zaštićen autorskim pravima. Kopiranje ili preuzimanje na drugi način, bez dozvole administracije, podložno je tužbi.

© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja