Srbija Vesti iz Srbije

Pripreme za taktičko-pokaznu vežbu
„Javor 2017“


Naslovna fotografija

Objavljeno u rubrikama: Vesti Foto: specijalne-jedinice.com

Od nedelje 11. novembra 2017. godine policijski službenici Odreda Žandarmerije u Beogradu, zajedno sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačke jedinice i osobljem Službe hitne pomoći uvežbavaju taktiku postupanja u okviru supozicija taktičko – pokazne „Javor 2017“.

Taktičko – pokazna vežba „Javor 2017“ realizovaće se 15. novembra, na platou iza ambasade Kanade u Beogradu, a najveći deo aktivnosti realizovaće posebno obučeni žandarmi Specijalističke jedinice (SPJ) Odreda u Beogradu.

U okviru vežbe angažovano je oko 20 specijalaca iz odreda, dva borbeno-oklopna vozila „M-11“, proizvođača „Jugoimport SDPR“, lakooklopljeno vozilo „HUMMER“, odnosno terenska vozila „Land Rover Defender“.

Foto: specijalne-jedinice.com

Detalj sa priprema. Foto: specijalne-jedinice.com

Glavna tema vežbe je izvođenje antiterorističke akcije u slučaju napada na diplomatsko predstavništvo, sa posebnom pažnjom na vreme potrebno za dolazak na mesto krizne situacije, a jedan od ciljeva vežbe jeste i uvežbavanje koordinacije postupanja različitih javnih službi u okviru iste situacije.

Foto: specijalne-jedinice.com

Detalj sa priprema. Foto: specijalne-jedinice.com

U okviru scenarija vežbe zainteresovani će imati priliku da vide taktiku postupanja antiterorističkih grupa (ATG) SPJ beogradskog odreda i posada borbeno-oklopnih vozila, upotrebu službenog psa napadača rase rotvajler, izlazak protivdiverzione grupe na „lice mesta“ i postupanje ekipe Službe hitne pomoći pri zbrinjavanju ranjenika.


Detalji sa pripreme. Video: specijalne-jedinice.com

Tekst je autorsko delo administratora sajta. Tekst je u celini zaštićen autorskim pravima. Kopiranje ili preuzimanje na drugi način, bez dozvole administracije, podložno je tužbi.

© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja