Srbija Vesti iz Srbije

Proslavljeni Dan i krsna slava Žandarmerije Republike Srbije

U bazi Odreda Žandarmerije u Beogradu održane su ceremonija i izuzetno dinamična taktičko – pokazna vežba povodom Dana i krsne slave Žandarmerije.

Detaljnije

Demonstracija obučenosti polaznicima COPO

U Nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova „Kulaˮ policijski službenici organizacionih jedinica MUP prikazali su deo operativnih kapaciteta polaznicima 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Detaljnije

Prikaz obučenosti pripadnika “Kobri” u okviru vežbe “Vek pobednika 1918-2018”

U okviru obimne taktičko-pokazne vežbe “Vek pobednika 1918-2018”, koja se izvodi na 10 lokacija u Republici Srbiji, povodom obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, pripadnici “Kobri” izveli su prikaz operativnih kapaciteta u kasarni “General Jovan Mišković”, u Beogradu.

Detaljnije

Prikaz obučenosti povodom posete delegacije Rosgvardije

U Nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova „Kula”, u petak 8. juna, realizovan je prikaz operativnih kapaciteta specijalističkih i jedinica opšte namene Žandarmerije Republike Srbije, povodom zvanične posete delegacije Federalne službe vojske nacionalne garde Ruske Federacije, koju je predvodio general-pukovnik Sergej Melikov.

Detaljnije

Pripreme za prikaz obučenosti „Kobri“

Pripadnici elitnog Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ uvežbavaju demonstracije planirane za izvođenje u okviru proslave 40 godina postojanja najstarije srpske vojne protivterorističke jedinice.

Detaljnije

Održano takmičenje u gađanju i sportovima između pripadnika Žandarmerije

Tokom 21. decembra 2017. godine održano je takmičenje između pripadnika jedinica Žandarmerije, na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Detaljnije

Realizovana taktičko-pokazna vežba „Javor 2017“

U sredu, 15. novembra 2017. godine na platou iza Ambasade Kanade u Beogradu uspešno je realizovana taktičko-pokazna vežba „Javor 2017“.

Detaljnije

Pripreme za taktičko-pokaznu vežbu „Javor 2017“

Od nedelje 11. novembra 2017. godine policijski službenici Odreda Žandarmerije u Beogradu, zajedno sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačke jedinice i osobljem Hitne pomoći uvežbavaju taktiku postupanja u okviru supozicija taktičko – pokazne „Javor 2017“.

Detaljnije

Žandarmi novosadskog odreda na proslavi Dana i gradske slave Sremske Mitrovice

Povodom proslave gradske slave i Dana Sremske Mitrovice 10. novembra na Trgu Ćire Milekića u centru grada organizovano je druženje policijskih službenika Žandarmerije Republike Srbije i građana.

Detaljnije

Prikaz obučenosti policijskih službenika Žandarmerije

U Nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova “Kula”, 25. oktobra 2017. godine realizovan je prikaz dela operativnih sposobnosti policijskih službenika Žandarmerije Republike Srbije.

Detaljnije

Angažovanje specijalaca Vojske Srbije u misiji „Atalanta“

Tokom septembra ove godine članovi Autonomnog tima za zaštitu brodova ukrcali su se na „MV ESBJERG“, koji u okviru Svetskog programa hrane isporučuje više od 10 000 tona hrane narodu Somalije.

Detaljnije

Obeležen Dan javnih službi u Kikindi

Na Gradskom trgu u Kikindi je 3. oktobra obeležen Dan javnih službi, pod sloganom „Heroji Srbije“. U okviru manifestacije, čiji je cilj približavanje rada javnih službi Republike Srbije zainteresovanim građanima, odazvali su se policijski službenici Policijske uprave u Kikindi, Saobraćajne policije, Granične policije, Vatrogasnog bataljona, zatim pripadnici Odreda Žandarmerije u Novom Sadu, vojnici Prve brigade Kopnene vojske, kao i članovi Gorske službe spasavanja, radnici Doma zdravlja, Hitne pomoći i drugih javnih preduzeća i kompanija.

Detaljnije

Proslavljen Dan Specijalne brigade

U kasarni “Rastko Nemanjić“ u Pančevu, bazi Specijalne brigade, u prisustvu vojnih lica, državnih rukovodilaca, sveštenih lica i građana, obeležen je 29. septembra dan ove elitne jedinice Kopnene vojske Srbije.

Detaljnije

Održana svečanost povodom ispraćaja srpskih vojnika u Mirovnu misiju „Atalanta“

U petak 8. avgusta 2017. godine u krugu Generalšta održana je svečanost povodom ispraćaja dvanaest vojnika Vojske Srbije u Mirovnu misiju „Atalanta“ u Somaliji.

Detaljnije

Proslavljeni Dan i slava Žandarmerije

Povodom obeležavanja Dana i krsne slave jedinice Sveti knez Lazar velikomučenik-Vidovdan, u bazi novosadskog odreda Žandarmerije Republike Srbije, smeštenoj na Klisi, organizovana je svečanost kojoj su prisustvovali članovi porodica pripadnika odreda, prijatelji jedinice i drugi gosti.

Detaljnije

Uspešno realizovan kurs borbene upotrebe pištolja

U organizaciji „CQB Group International“, škole koja organizuje obuke bliske borbe upotrebom vatrenog oružja, hladnog oružja, goloruke borbe, odnosno kurseve lične bezbednosti, na strelištu u Novom Sadu 2. juna 2017. godine uspešno je realizovan jednodnevni kurs borbene upotrebe pištolja prvog nivoa (eng. Combat Handgun Course Level I).

Detaljnije

Proslavljen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

Svečanost povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije organizovana je 4. juna 2017, na Trgu kralja Milana u Nišu.

Detaljnije

Novi kurs borbene upotrebe pištolja

Dana 02.06. 2017, u okviru strelišta u Novom Sadu održaće se jednodnevni kurs borbene upotrebe pištolja, nivo I (eng. Combat Handgun Course Level I), u organizaciji tima instruktora kompanije „CQB Group International“.

Detaljnije

Uspešno realizovan prikaz "Čelik 2017"

U okviru kompleksa Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“, dana 9. maja uspešno je realizovan prikaz „Čelik 2017“, u okviru kojeg su prikazani sistemi različitih namena iz razvoja, odnosno oni kojima jedinice Vojske Srbije već raspolažu, kao i deo operativnih sposobnosti jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Detaljnije

Održana humanitarna akcija "Strelci za decu"

Dana 25. februara u prostorijama streljačkog kluba „Target“, u Beogradu, održana je humanitarna akcija „Strelci za decu“, u realizaciji članova ovog beogradskog streljačkog kluba i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Detaljnije

Održana svečanost povodom prijema novih policijskih službenika u MUP

Povodom prijema policijskih službenika u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije dana 25. marta organizovana je svečanost na platou ispred Palate „Srbija“, u Beogradu.

Detaljnije

Novo mesto za ljubitelje streljaštva, streličarstva i borilačkih veština

U Beogradu će uskoro biti otvoren klub “Tiron”, u okviru kojeg će ljubitelji vatrenog i tetivnog oružja, ali i borilačkih veština, moći da u odličnim uslovima izučavaju sportsko gađanje, streličarstvo, zatim elemente samoodbrane i borilačke veštine.

Detaljnije

Održana Vojna parada u Novom Sadu

Dana 22. oktobra u Novom Sadu na Beogradskom keju održana je Vojna parada, a povodom 72. godišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu. Najdinamičniji deo manifestacije, kojoj su prisustvovali najviši državni rukovodioci, crkveni velikodostojnici, strani vojni predstavnici i veći broj građana, predstavljala je taktičko-pokazna vežba na reci koju su izvele jedinice Rečne flotile, kao i pripadnici Specijalne brigade Kopnene Vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Detaljnije

Održan dvadeseti „Shooting Rally“

Dana 15. oktobra na poligonu „Gradac“, koji se nalazi na teritoriji Gradske opštine Pantelej grada Niša, održano je tradicionalno takmičenje „Shooting Rally“, u organizaciji „Safari kluba“.

Detaljnije

Proslavljen Dan MUP, slava i Dan policije

Dana 20. juna u okviru nastavnog centra policije „Makiš“ proslavljeni su Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Dan i slava policije.

Detaljnije

Druženje srpskih policajaca i građana Uba i Valjeva

Dana 26. septembra 2015. godine rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije organizovalo je druženje pripadnika srpske policije i građana Uba i Valjeva, a u okviru projekta „Policajac u zajednici“.

Detaljnije

Ekipa Protivterorističke jedinice-PTJ prva u takmičenju u dalekometnom streljaštvu u Miokovcima

Povodom Dana veterana nekadašnje 63. padobranske brigade organizovano je revijalno takmičenje u dalekomentnom streljaštvu, u realizaciji Udruženja veterana 63. padobranske brigade, kao i novoformiranog streljačkog kluba “Veterani 63. padobranske brigade”. Takmičenje je organizovano dana 27. juna, a na strelištu kompanije “Sloboda” iz Čačka.

Detaljnije
© specijalne-jedinice.com | Sva prava zadržana | Pravila korišćenja